Ugrás a tartalomhoz
2011. okt. 19.
Címkék: budapest

Visszatekintő: Budapest #2

Fellépés az Old Man's-ben

A Corvinos koncertünk után a mélygarázst gyorsan elhagyva végigszeltük a József körutat, hogy a szűk, ámde annál forgalmasabb Akácfa utcában kössünk ki, egy kerülettel arrébb.

oldmans01.jpgAz Old Man's Music Pub egy látszólag jelentéktelen pesti bérház pincéjében található. Szűk, kanyargós lépcsősör vezet le a helyre. Szemünknek nehéz volt megszokni a hirtelen támadt félhomályt, de amint körülnéztünk a "woaw" életérzés kapott el minket. Miközben első sörünket kortyolgattuk úgy éreztük magunkat mint egy múzeumban. Halk zene szólt, csendes beszélgetés hallatszott a bárpultnál. A falakon körben műtárgyakat tartalmazó vitrinek voltak kivilágítva, bennük pedig olyan relikviák melyeket a magyar zenészek ajánlottak fel az Old Man's zenészmúzeumának. Ott volt például az a gitár, melyen Varga Miklós írta az Európát, vagy Takáts Tamás saját maga által kipingált lábgipsze, mellyel számos emlékezetes koncertet adott. De vannak itt dobverők, napszemüvegek, fellépőruhák, szegecselt karkötők és a többi, és a többi.

A hely hangulata rögtön megkapott minket és még ámuldoztunk volna a Zenész Múzeum tárgyain (meg az itallap árain), ám sürgetett az idő, no és a hely tulaja. Behangoltuk a gitárokat, megcsináltuk a hangbeállást. Az apró helyen olyan erővel szólt a zenekar, amihez hasonlót csak ritkán hallottunk eddig. A kétrészes koncertet 9-kor kezdtük, és habár az első dalokban még a nagy izgalomban jókora hibákat vétettünk, negyed óra után már nem kellett a technikai apróságokkal szórakoznunk. Tudtuk, hogy a keverőpult mögött van, aki a hangzásra figyel, a technika jól szól, nekünk CSAK a zenélésre kell odafigyelni. Összenéztünk és mindegyikünk arcán ott figyelt a vigyor - ez az amiért zenélünk!

A közönség először még visszafogottan fogadta a produkciónkat, az elején még nem is voltak sokan, aztán 10 óra magasságában megtelt a hely és egyre többen próbáltak a színpad közelébe férkőzni. A fejük-lábuk ütemre mozgott, néha még együtt is énekeltek a zenekarral, a dalok között pedig nagyszerű tapssal jutalmaztak minket (pl itt hallgasd meg az utolsó 20 mp-et).

Az Old Man's Pub vendégeinek a köre nagyon különböző volt, a huszonévestől a hetvenévesig minden korosztály képviseltette magát. Volt aki valószínűleg csak egy vacsorára ugrott be, vagy pár pohár sörre, de mind az Old Man's zenés hírneve miatt választotta ezt a helyet szerda estére. Talán nem is csalódtak a mi zenénkben sem, ennek tudható be, hogy egy angol társaság is odajött gratulálni és szerették volna, ha eljátsszuk a Honky Tonk Woman-t, meg valamelyik Creedance Clearwater Revival számot. Egy idős zenetanárbácsi is gratulált nekünk és egy pohár sörre is meghívott bennünket. Szóval ezek az apró kis elismerések nagyszerű hangulatot alapoztak meg az est további részére is. Szerencsére különösebben nem sztároltak minket - nem is volt miért, egyszerűen csak vették a lapot és jól érezték magukat néhány óráig a MI ZENÉNKRE!

A koncert végére persze iszonyatosan elfáradtunk, nem csak a hosszú utazás meg a két koncert szívta ki belőlünk maradék erőnket is, hanem az Old Man's aznapi zenekarát hallgató vendégek érdeklődésének kielégítése is. Azt hiszem jól megfeleltünk a magunk elé állított célnak. Megmutattuk, hogy egy fiatal nagyatádi zenekar is jó szórakozást tud nyújtani egy budapesti zenészkocsma közönségének. Nem tettünk se többet, se kevesebbet. Köszönet nagyszerű segítőinknek, támogatóinknak, menedzsereinknek akik lehetővé tették, hogy négy hónapos zenekarként eljussunk idáig és köszönet az Old Man's szervezőinek, hogy bíztak bennünk.

Tudtuk, hogy a világot ezzel megváltani nem fogjuk, viszont olyan élményben lehetett részünk, amit még nagyon sokáig emlegetni fogunk majd.

Nem! Ez nem nagyképűség, csupán büszkeség...

A folytatáshoz kattints ide...

Classroom at the Old Man's, Budapest, 2011/09/07 by Acoustic Classroom

süti beállítások módosítása