Ugrás a tartalomhoz
2015. jún. 30.

Bemutatkozás

Énekesek, gitárosok és egy ütős - olyan előadóktól játszunk dalokat akiknek a lemezein magunk is csak ámulunk.  A zenekar megalakulásakor úgy gondoltuk, hogy itt az ideje végre olyan zenéket játszanunk, amit magunk is nagyon kedvelünk. Műsorunkban egyre több saját dalt is bemutatunk.

Természetesen a célunk az, hogy rajtunk kívül ezeket a dalokat másokkal is megismertessük természetes, akusztikus formában, mindenféle elektromos bűvészkedés nélkül. Mindeközben pedig mi is egyre többet tanulunk egymástól és a nótákból. Ez pedig pont olyan mintha egy zenészekre szabott osztályteremben lennénk, - mert hogy pedagógusok is vagyunk - talán a nevünk is ezért lett Acoustic Classroom. :-)

ac001.jpg

Jelenlegi műsorunk főleg magyar szerzeményű dalokra alapul, melyeket a MagyarVista Social Club-tól, Presser Gábortól, Ruzsa Magditól, a Louisiana Double-tól, Roy és Ádámtól, vagy Ferenczi Györgytől és a Rackajam-től ismerünk. Saját dalainkat és angol nyelvű dalok saját magyarításait is rendszeresen játsszuk.

Különlegességünk, hogy nem csak a felnőtteknek, de gyermekeknek is szívesen játszunk hasonló formációban, de MintAgyerek zenekar névvel, mellyel már első lemezünk is megjelent. A MintAgyerek zenekarral kapcsolatban további információt a www.mintagyerek.hu oldalon lehet találni.

2011 óta több, mint 100 koncerten, fellépésen játszhattunk. Zenéltünk a nagyatádi Ironman, az eXtremeMan sportrendezvényein, emellett több nagyatádi rendezvényre is meghívást kaptunk, ahol hazai közönség előtt játszhattuk el dalainkat. Rendszeresen fellépünk a Múzeumok Éjszakáján, valamint a Magyar Dal Napja helyi műsorában, a Hospice Egyesület és a Prológ Alapítvány rendezvényein, az Eunice Kennedy Speciális Olimpiai emléknapon, a Nagyatád Maratonon. Részt vettünk nagyatádi hangtechnikai bemutatókon, valamint az Örökség (ex-Kormorán) zenekar előzenekaraként is. Rendszeresen zenélünk a nagyatádi Castrum Termálkemping vendégeinek és gyakran fellépünk Nagyatád egyéb városi rendezvényein

Voltunk Szegeden, Pécsen és Révfülöp nemzetközi kempingtalálkozóján, de több koncertet adtunk már Barcs városában is.

A szakmai zsűri véleménye alapján 60 induló közül bejutottunk a Corvin Sétány Akusztik Fesztiválra is, ahol első budapesti koncertünket adtuk és a harmadik helyet értük el a közönség szavazáson. A jó helyezésnek köszönhetően lehetőséget kaptunk a Európai Mobilitási Nap és  Autómentes Hétvége egyik rendezvényén való közreműködésre is. Az autók elől lezárt Andrássy út Duna korzóján adtunk koncertet az arra sétáló érdeklődőknek. Közben felléptünk a budapesti kultikus zenészkocsmában, az Old Man's Music Pub-ban.

2012-ben a közönség szavazataival bejutottunk az Olympus Mintabolt Rec'N'Roll versenyébe, ahol a szakmai zsűri véleménye alapján az I. helyet szereztük meg. Jelentkeztünk a veszprémi Utcazene fesztiválra, ahol a 165 jelentkező közül végül is a negyedik vigaszágas versenyzők lettünk. A Somogyi Jazz-Pop-Rock Fesztiválon kategóriánkban a szakértő zsűri a II. helyen emelt ki bennünket.

Referencia listánk itt olvasható.

ac2019.jpg